Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Utstyrssnakk

Er du opptatt av å ha det nyeste og hotteste av alt turutstyr som kommer på markedet? Er det nye alltid så mye bedre at det forsvarer de "ublue" prisene? Eller bryr vi oss ikke om prisene i det hele tatt?


       *

 • kjøp av jakt rifle
  hei jeg skal kjøpe meg rifle for elgjakt, har budsjett på 14000 og lurer veldig på hvilken rifle jeg burde velge,, jeg har sett mye rundt, og står litt mellom en Remington 700, howa 1500 hogun eller Ruger american?? hva burde jeg velge??


 • Lavvo i tre
  Noen som har funnet tegninger på hvordan man bygger en lavvo i tre, med dør, slik at lavoen kan låses.


 • Bygge lavvo
  Skrevet av Anne (ann-gru AT hotmail DOT com) [2010-05-24]
  Her er en link til den som vil bygge lavvo selv. http://magasin.naturmagasinet.no/index.php/lavvo/t.....ell-lavvo/


 • Bygge Lavvo
  Skrevet av Anonym [2008-03-13]
  Jeg leter etter en linken om lavvo bygging, leter helst etter tegninger og farklaringer for bygging av lavvo i tre

  Mvh
  Stian Pedersen


 • Smilie Elendige såler på Åsnes RAGO
  Jeg har nå det andre paret av modellen RAGO på kort tid. Det første paret byttet jeg igjen i dag, der jeg hadde kjøpt de Grunnen var at det var hull i sålen som var lappet med et bløtere plastmatriale,og deretter slipt for å gjemme skaden Denne ”pluggen datt nesten ut under prepping av skiene. (en produksjons feil fikk jeg opplyst.) Jeg har handlet mange par ski i denne forretningen ,og fått utmerket service. Også i dag,da skiene ble byttet omgående og bindingene påmontert de nye. De nye skiene kommer inn i smørebua hjemme ,ed godt lys,for å grunn preppes , og i disse er det ikke bare en,men TRE tilsvarende ”plast propper”. Skiene ble derfor ikke rørt.

  . En på hver ski helt bakerst og en ca midt på ved stålkanten. Det begynner å tære litt på tålmodigheten, både med kjøring frem og tilbake for å bytte ski + at det er vinterferie fra i dag av og skiene skulle vært i bruk på fjelltur med venner fra søndag av.

  Hva årsaken til dette er vil ikke jeg spekulerer på men at det er noe kvalitets stempel ,kan det vel ikke sies å være. En ting er å lage riper å hakk under eget bruk,men det bør da holde en viss standard ved levering.Andre med samme erfaring??


 • Tubbs truger tålte ikke streng kulde
  Var ute på rypejakt i streng kulde da begge Tubbs trugene knakk på nøyaktig samme sted.

  Under bindingen ligger en metallbolt på tvers inni en hylse av plast. Denne metallbolten fester bindingen til resten av trugen.

  Den trenge kulden gjorde at bolten ikke lenger roterte inni hylsen av plast. Dermed ble metallet utsatt for en kraftig vridning for hvert steg - noe som resulterte i brekkasje.

  Dermed hang trugene og slang rundt beina. Fikk festet bindingen med en snor slik at jaktdagen ikke gikk helt i vasken, men er skuffet over at truger til 1700 kroner har slike svakheter.


 • Primus
  Skrevet av Tor Elge (torelge) [2006-12-13]
  Hos MrOutdoor.no selges multifuel primus til kr 600,- (nå juletilbud kr 500,-) inkludert vindskerm og flaske. Er det noen som har testet denne typen? De selger også lettvekts bålkasse. Er det noe vits i å kjøpe det??


  • Ligner på Omnifuel på bildet...
   Skrevet av Hans [2006-12-14]
   Har ikke testet denne, men jeg har en Omnifuel. Den bråker for mye til å kunne prate. Funksjonelt funker Omnifuel bra. Ser at denne modellen selges på alibaba.com.


 • Fluestang
  Jeg har en fluestang


 • såler
  trenger nye såler til mine lundhags luffare.ville vært greit om noen kunne si hvor jeg skulle henvende meg


 • Truger og jakt
  Skrevet av Erlend [2005-12-18]
  Hei, jeg er en ny jeger og har i løpet av høsten vært på flere nydelige jaktturer etter ryper. Nå som vinteren har satt inn er jeg ivrig på å prøve vinterjakt. Er det noen som har noen synspunkter på bruk av truger vs. ski? Noen truger som kan anbefales? Tenker primært på jakt i ganske åpne områder uten mye vegetasjon. Takknemlig for konstruktive svar.


  • Smilie Ski...
   Skrevet av hans (hans AT villmarken DOT net) [2005-12-18]
   Personlig foretrekker jeg ski fordi det gir mulighet for å forsere transportetappene raskere og man rekker over et større område. Bruker også feller slik at farten ikke blir så veldig stor. Er man jakt i fjellet/åpent terreng er ofte snøen ganske fast/hard slik at fordelen som fellene har ift å flyte opp løssnøen uteblir.


   • mente selfølgelig...
    Skrevet av hans [2006-03-01]
    fordelen som trugene har i løssnøen.

    Opplevde i helga helt elendige forhold for ski på vinterjakt. 50-70 cm med løssnø med et skarelag i midten som nesten bar vekta av en voksen mann. Perfekt trugeføre, elendige skiforhold - 15 meter i minuttet, samt knasing i det man gikk gjennom skara. Det krevere selvfølgelig et par truger med stor bæreevne.


 • Neoprenstøvler
  Skrevet av Geir K. [2005-09-01]
  Er det noen som har erfaring med neoprenstøvler (Muckboot?) til bruk i skog og mark, jakt og fiske?


  • muckboots
   Skrevet av Anonym [2008-12-07]
   Er klar over at det fins forskjellige modeller, men muckboots blir fort fuktige og jeg ville ikke anbefalt dem til jakt da du kanskje må gå i flere timer. Da blir du fort våt på bena på grunn av mangel på lufting. Jeg er heller ingen fan av en slik "lettvint-løsning" som muckboots er. Jeg sverger til å ta veldig godt vare på mine Alfa-sko som jeg bruker mye mer enn en gjennomsnittlig bruker, og de holder meg varmere på beina gjennom en hel dag enn muckboots! De er forøvrig et førstevalg for småturer, litt arbeid utendørs, en tur i fjøset etc..


 • skosmurning til Varg Isogaisa
  Skrevet av Olsen [2005-05-22]
  Hei. Har kjøpt meg VArg Isogaisa sko som jeg skal bruke i heimevernet. Det jeg lurer på er om noen kan komme med gode og kanskje også utprøvde tips for hvordan man holder skinnsko mest mulig vanntette og opprettholder holdbarheten. Har hørt at tingen er å varme opp både sko og skokrem for så å påføre i flere lag.
  Håper noen vil være behjelpelige!!!


  • Isogaisa
   Skrevet av Anonym [2005-06-02]
   Bruk hårføner og bivoks


  • Sko
   Skrevet av Marianne [2005-08-16]
   Har brukt bivoks og hårføner; funka greit, men var et utrolig klin, og ihvertfall ingen tingen på jakt!! Holder meg like tørr på bena med spray for gore-tex sko, og det er 10 ganger enklere!!


  • Smilie Skosmørning til Varg Isogaisa.
   Skrevet av Beru2 [2005-11-15]
   Bruk Kiwi beewaks. det gjør skoene litt mer mye i læret.


 • Smilie hjelp til kjøp av sko
  Skrevet av Anonym [2005-03-10]
  tenker på la sportiva elk, alfa bever pro eller den nye varg isogaisa. så mange klagde på den her.men d må være gammel modellen.. skulle aller helst hatt forsvarets nye gtx sko:alfa jeger, ganske lik pro bever..men de er ikke til salgs enda Smilie


 • Smilie svart kjele
  Hej.Jag kommer från Sverige och jag undrar om man kan köpa kaffekittel modell äldre.Har läst all böcker av Lars Monsen och blivit förtjust i hans modell av svartkjele.


 • Fluestang
  Skrevet av Marius [2005-02-19]
  Hei! Noen her som har liggende eller vet om en plass jeg kan få tak i en 18fots fluestang ?


  • Fluestang
   Skrevet av Anonym [2006-09-16]
   Jeg har en fluestang


 • Smilie LAVO 50-100 MANNS ØNSKES
  HVOR FÅR MAN TAK I STOR LAVO


 • Smilie lavo
  Skrevet av Ronny (post AT villmarksleir DOT no) [2005-01-27]
  TRENGER LAVO TIL 50-100 MANN. VET NOEN OM HVOR DET KAN KJØPES?


 • telt du kan bo i
  Skrevet av stian (stiansven AT hotmail DOT com) [2005-01-20]
  har kjøpt meg et holmeslet riverside telt , gå hit for og se det snakker for seg selv.http://www.holmeslet.no/


  • Riverside
   Skrevet av Tobis [2005-07-14]
   Har selv siklet en del etter Holmeslets Riverside telt !!
   Hadde vært fint om du kunne skrevet litt om dine erfaringer så langt, og om du er fornøyd etc.
   Teltet er jo ganske dyrt så jeg kunne godt tenkt meg litt tilbakemelding fra eiere av teltet før jeg investerer selv.
   Kjøpte du forresten teltet med 1 eller 2 innganger? Virker ventilen i toppen av teltet ok, og tror du det kan drive inn vann når det regner og er kraftig vind?


 • Soveposer
  Skrevet av Anonym [2005-01-12]
  Noen som har erfaring med forsvarets sovepose under vinterforhold (-20C)?


  • Fjernoppklaring med sovepose
   ja, var i 03/04 inne i førstegangstjeneste på Setermoen i FjernoppklaringsEskadronen, hadde 100 feltdøgn det året. Har bare gode minner fra posen. ligg naken eller med sokker og lue\balaklava\hals så er du safe nesten uansett. Finn en lite brukt og så stor som mulig pose. Den er vanskelig å tørke, men varmer også våt.


  • Smilie forsvarets sovepose
   Skrevet av Anonym [2005-03-10]
   går ut ifra at d er den nye s2000 soveposen du tenker på ..hadde den no i 17blå og d var litt hutrig selv med lue og xtra klær.. men bortsett fr og være stor ivolum er den en kjæmpe pose


  • Smilie Forsvarets sovepose
   Skrevet av Håkon [2006-07-11]
   Funkar den. Har låge ute i 35minus. Minus er at den er stor og tung. Samt at den blir fort våt. Passforma er heller ikkje noko å skryte av. Kjøp deg heller den nye Ajungilak Arctic Denali eller Isbjørn Jan Mayen(kan få den sydd som du vil ha den..www.isbjorn.no). Dei er begge godeSmilie


 • fjellduken
  Skrevet av jørgen (joasper AT online DOT no) [2005-01-01]
  Hvilken duk er best til reinsjakt evt anbefaling av utstyr til første reinsjakta.
  Evt. jaktsted.


  • Smilie fjellduken
   Skrevet av Anonym [2005-02-12]
   Send en mail til www.jerven.no og spør om råd. De kan som oftest svare deg på hvilken fjellduk du trenger.

 Neste

 
Post feedbackGi tilbakemelding

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net