Page logo
Message boardWeatherAbout usContact us
Home
Hunting
Fishing
In the dept
Jakthund
Equipment
Outdoor
Skiing
Picture gallery
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk

Smart og artig fiskemater!

Fisk på hvert kast...?

Tenk deg en innretning som nærmest garanterer at det er fisk i nærheten hele tiden. Man skulle tro at noe slikt ikke er mulig i praksis, men dette er absolutt verdt et forsøk. Noe for deg som bruker det meste av tiden til å lokalisere fisken...?

Finn et egnet fiskevann

De aller fleste vet om et fiskevann som ligger nært vei. Fisken er kanskje ikke av de aller største, men i akkurat dette vannet vet du nøyaktig hvor fisken befinner seg! Fisken vandrer stadig i dette området på et par kvadratmeter, som om den er på stadig leit etter mat. Høres det ut som en drøm? Den kan faktisk gå i oppfyllelse.
Legg merke til åpningen hvor man legge inn fiskeavfall og de 2 pinnene som gir beholderen volum.

Innretningen - like enkel som genial

Klipp ut et par meter med netting, og bruk kramper eller metalltråd for å lukke alle ender. Lag en passe stor luke på toppen av beholderen, og plasser 2 pinner inni slik at den ikke klapper sammen. Så langt er det ikke noe ekstraordinært med beholderen, men det er innholdet som viser seg å bli avgjørende!

Fiskerester og makkfluer gjør jobben

Plasser fiskerester, hele fisk (bør kuttes noe) eller lignende i en plastpose. Plastposen kuttes opp slik at det kommer en del luft og fluer til, samtidig som posen holder på en del fuktighet. Posen med fiskeavfall plasseres inne i beholderen, og henges for eksempel i et tre som henger over fiskevannet. Er man heldig, dvs at fiskeavfallet ikke tørker helt inn, blir det en enorm produksjon av hvitmakk i beholderen. Fra tid til annen vil det falle ned makk i vannet, noe fisken vil beite på! Vips så har man en bankers fiskeplass. Beholderen kan selvsagt også festes i enden av en stang eller lignende. Når vinden tar litt tak i stanga og beholderen vil maggotene lettere falle ned i vannet... Genialt, ikke sant?


Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net