Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Liten gutt - stor fisk

Erfaring og kunnskap er som regel en av forklaringene på hvem som har fiskelykke og hvem som ikke har. Med storrøya er det ofte annerledes. Sivert på 5 år dro storrøya da alle andre hadde gitt opp.

Gedigen ørret med sinnsyk K-faktor

Ørret på 5 kg er for de fleste av oss nesten å regne som uoppnåelig å få på stang. Per Arne opplevde den store drømmen i sommer. Ørreten var så feit at selv den dyktigste oppdretter ville vært missunnelig.

Norgesmesteren i sjøørretfiske

Rune fra Tromsø

Rune opplevde det store å få en rugg av en sjøørret på 5,2 kg / 80 cm i den offisielle konkurransen om Norges- mesterskapet i sjøørretfiske. Med den vant han hele sjørretfiskekonkurransen!

Nå biter sjøørreten

Også utafor Tromsø

Temperaturen har steget betydelig de siste dagene, og det begynner å blir fart i sjøørreten - og fiskerne.

Vinterjakt i alpine strøk

Lyngen i Nord-Troms

Dagene begynner å bli korte, men det er fortsatt mulighet for å ordne med rypemiddag til jul. Mange steder er lillejulaften siste jaktdag for sesongen.

Med fiskestang i røyeland langs finskegrensen

Gjennom Njallaavzi og over Halti

Njallaavzi er et navn som kan få fram tårer i øynene på enkelte som har opplevd en fin sommerdag her. Halti er kjent som Finlands høyeste fjelltopp på 1328 moh. Og kontrasten er stor.

Jentelykke i Godvannet

Fiskelykke er ikke bare forbeholdt menn med fluestang. Og når man tar i betraktning at målet er storrøya i Godvannet så kan selvfølgelig alt skje...

Smart og artig fiskemater!

Fisk på hvert kast...?

Tenk deg en innretning som nærmest garanterer at det er fisk i nærheten hele tiden. Man skulle tro at noe slikt ikke er mulig i praksis, men dette er absolutt verdt et forsøk. Noe for deg som bruker det meste av tiden til å lokalisere fisken...?

Stort besøk i Burfjord!

Fluebinderkveld med Staffan Lindstrøm

Staffan Lindstrøm, en av Europas mest kjente fluebinderne, hadde i vinter et kurs i fluebinding for et knippe ivrige deltakere i Burfjord i Kvænangen. Lindstrøm er en av de fremste i verden på utvikling av bindeteknikker, produkter og fluemønstre. Hans besøk i Burfjord kan vel sammenlignes med at Solskjær skulle dukke opp på småguttenes fotballtrening!

Hvordan lage en fiskeruse!

Bidra til kultivering av eget fiskevann

Stadig flere fiskevann preges av en overbefolket fiskebestand. Dette er først og fremst typisk for røye. Det er flere metoder som kan benyttes for å forsøke å få tilbake den fine bestand som en gang var i vannet.
En av disse metodene er ruse, en innretning som er enkel å lage.

Pia- fra valp til voksen

Artikkelserie om Gordonsetteren Pia - Del 1

Sotabotn's Pia er en Gordon Setter, født 31. mai 2002. I denne artikkelserien har jeg tenkt til å beskrive Pias utvikling fra vi fikk henne i hus og fram til hun har opplevd sin andre seriøse jaktsesong. Med seriøs jaktsesong mener jeg jakt hvor det blir stilt krav til henne som fuglehund. I skrivende stund er Pia snaue 8 måneder og har allerede opplevd litt av hvert.

Drømmehytte for jakt og fiske?

Kvænangsbotn i Nord-Troms

Kvænangen Jeger- og Fiskeforening (KJFF) har en meget pen foreningshytte i Kvænangsbotn i Nord-Troms. Hytta er er et glimrende utgangspunkt for både jakt, fiske og bærplukking, men den er forholdsvis lite brukt. Foreningen ønsker at hytta skal brukes, og leier den derfor ut til både medlemmer og ikke- medlemmer.


Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net