Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Ferskvannsfiske i Tromsø-området

En liten guide til å begynne med...

Her er noen konkrete tips enten selvopplevd, eller hentet fra fra "pålitelige" hold. Dette er ingen fullstendig guide for alle ferskvanns-fiskemuligheter i området rundt Tromsø, men en liten start for de som stiller med blanke ark.

Ringvassøya

Glimma - en god del kvartkilosørret. Flott vann å fiske i, men mye folk. Gratis å fiske for medlemmer i TJFF.

Ringvatnet - vannet er lakseførende og det er stort sett bare mulig å fiske i utløpet og innløpet pga mye skog ved vannet. Det går opp en del sjørøye i vannet. Det er bare lov til å fiske på vestsiden av vannet. Også omtalt som "Odd-Berg-vannet".

"Storvatnet" - Paradoksalt nok, dette lille vannet kloss inntil veien litt sørvest for Ringvatnet er navngitt "Storvatnet" på kartet i M711-serien. Kanskje stammer navnet fra elva som renner gjennom vannet som renner gjennom "Stordalen"? Det går opp noe fisk fra sjøen, til tross for at bekken er ganske liten.

Simavika - Har både sett og hørt om folk som har fått pen fisk i innerenden av det øverste vannet i dalen, Øvre Langvatn. Vannet er nå oppdemmet som vannmagasin. Tennvannet som ligger oppe på kanten til venstre av dalen (med en øy midt i) huser etter sigende pen fisk. Halvkilosørreter er ikke uvanlig. Rykter om 2-3 kilosørreter svirrer. Fiskekortordninger ukjent.

Innerelvvannene - på eidet over mot Skogsfjorden finnes gode ørretvann. Ei jente(!) med en "bensinstasjonsstang" dro en ørret på godt over 2,5 kilo i et av disse vannen. Ellers får folk normalt fisk på opp mot kiloen.

Svartevannet - Mye flott ørret, til dels storvokst. Gå opp fra Skarsfjorden. Kort å gå. Prøv gjerne også småvannene som ligger litt til høyre når man kommer opp også. Det er dessverre 100 kroner døgnet å fiske her. Over grensen til "flåeri"...

Kvaløya

Kvaløya Nordre Grunneierlag har flotte internettsider med gode beskrivelser av vannene i sitt område, se http://www.kng.no

Finnvikvannet - Vannet inneholder mye småfisk, 2-3 hekto og en og annen "storing". Allikevel et flott vann for de som ønsker litt friskluft og steik-fisk ikke langt fra Tromsø.

Kattfjordvannet - Her er det mye flott steikørret. En og annen litt større fisk er det også mulig å få. Et flott vann for familieturer, rett ved veien. Kort kan kjøpes i første hus ved veien i bygda i Kattfjord. I Kattfjord finnes det også flere brukbare fiskevann både på nordsiden av Kattfjordeidet og på sørsiden av selve fjorden, ikke så altfor langt å gå.

Området oppå fjellet sør-øst for Brennsholmen bør man ta seg tid til å undersøke. Her er flere flott vann, og det kan se ut som om det er relativt liten trafikk her.

Utsikt over Laksvatnet

Fastlandet

Laksvatnet - her går det både sjørøye, sjøørret og flott brunørret. Snakket med en som har tatt sjøørret på 4,2 kg der i 2001. Man kan leie båt og kjøpe fiskekort i første huset etter krysset opp mot vannet (Efraimsen). Brunørret på opp mot kiloen er ikke uvanlig. Flott vann, men en fordel å fiske fra båt.

Nakkevannet - Et vann for storøørret! Ligger på veien mot Sjursnes. Det har vært begrenset kortsalg, og det kan være rift om kortene. Det fiskes stort sett på bare på den ene siden av vannet.

Vannene oppå fjellet/skogkanten like forbi Tønsvika skal etter sigende være flotte fiskevann. Usikkert hvilke fiskekortordninger som gjelder her.

Generelle tips

PS! Legg gjerne inn spørsmål og tips i forumet. Vi nordlendinger har ikke kultur for å dele informasjon om gode fiskevann. Kanskje fordi mange har dårlige erfaringer med at gode vann som er blitt kjent er blitt ødelagt med rovfiske med garn. Problemet med gamle garnrester finner man stort over hele fjøla, enten man er ved det mest bortgjemte vann på Finnmarksvidda eller ved vannene nær veien her i Tromsø-området.

Forøvrig viser jeg til guiden med hvem som er grunneiere for de forskjellige områdene som Fylkesmannen i Troms har gitt ut. Den forrige utgaven er noen år gammel allerede og det er en del utdaterte opplysninger i den. Den kunne tidligere kjøpes på posten for 40 kroner. Alternativt kan man kontakte Knut Kristoffersen hos fylkesmannen for å få vite hvor man får tak i denne.

God tur og skitt fiske!

  application/octet-streamKvaløya Nordre Grunneierlag


Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net