Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Reinsdyrjakt på Grønland

Leserbrev

Reinsdyrjakt er for de fleste av oss nord for Dovre en ukjent jaktform. Bent Olesen har bodd på Grønland i 24 år, og har sendt et leserbrev på dansk fra reinsdyrjakta i Godthåbs-fjorden på Grønland. For norske reinsdyrjegere er dette en beretning med en både uvant jaktform og et uvanlig resultat...

Altaelva - en fluefiskers mekka

Drømmen om storlaksen

Mange fluefiskere mener at det er noe helt spesielt å fiske i Altaelva. For mitt vedkommende var det helt spesielt å ha flere hundre meter av elva helt alene i en av de beste vassdragene i landsdelen. Kun et snøre ute i sonen til enhver tid, ingen elvebåter og ingen unødvendig vading...

Damer og duer på Hjerkinn

Av Heidi Moen (Foto: Heidi Moen)

Vi var syv jenter fra Asker jeger- og fiskerforbund, damegruppa som satte kursen mot Hjerkinn fredag 9. august 2002. Med oss hadde vi våre håpefulle firbeinte som vi nå håpet å få ordentlig skikk på før jakta. Helga var satt av til trening av fuglehund hos Elin Vittusen.

Retten til å jakte og fiske i Finnmark

- en allemannsrett eller kun for enkelte utvalgte ?

Den norske stat forvalter fremdeles 96 % av grunnen i vårt nordligste og kanskje mest attraktive fylke for jegere og fiskere. Den samiske befolkningens kamp om egen selvråderett, kan om kort tid gjøre at allmenningens tilgang til å jakte og fiske på statens grunn, ikke er forbeholdt alle norske statsborgere.

Villmarkens bildegalleri

Vi har nå gjort tilgjengelig deler av vårt bildearkiv for våre lesere. Vi håper disse bildene kan være til inspirasjon når man sitter foran PC-skjermen og det er langt til nærmeste villmark... ;) Har du gode bilder du ønsker publisert, ta kontakt med oss! Vi er særlig interessert i bilder fra villmarken i Østlandsområdet.

Ryperapport

Dårlig på kysten i Troms

Etter vel ei uke av jakta meldes det at det er generelt dårlig med ryper på kysten og øyene i Troms. I Finnmark har det derimot vært godt med ryper, særlig på innlandet. Fra innlandet i Troms er rapportene delte, noe som kan skyldes det litt ublide været den første jaktuka med mye tåke, vind og regn.

Ny seksjon på Villmarken.net

"Aktuelt"

Villmarken har introdusert en ny seksjon som heter "Aktuelt". Denne vil bli regelmessig oppdatert med aktuelle jakt og fiskerelaterte nyhetsklipp fra andre nettsteder.

Ørretfiske på Hardangervidda

Rapport fra 27 - 31.07.02

Jeg og min fiskekompis, Ole, hadde avtalt for lang tid siden at dette året skulle vi ta en tur til gamle jaktmarker, nærmere bestemt kilde til Nummedalslågen midt inne på Hardangervidda. Der elva renner ut av Nordmannslågen innved Sandhaug på Hardangervidda, har vi vært inne en flere ganger, med varierende fiske.

Gjester på besøk i Godvannet

Ikke ofte blir det "innvilget besøkstillatelse" for fremmede i Godvannet. Før dette skjer må vedkommende være 100% garnfri, og ellers ha plettfri vandel i sin fiskekarriere. Etter nøye vurdering gikk jeg gjennom nåløyet til Hans Eilif og fikk være med på besøk for å forsøke å overliste min første kilosrøye på flue.

Rypejakt med hund

- en minnerik dag i fjellet

De fleste er godt i gang med forberedelsene for høstjakta igjen. Gjennomgang av utstyr, oppfriskning av skyteferdigheter og trening av hund er i rute. Nå er det snart bare å vente på den store dagen. Her er Alvin Reiersens historie fra jaktåpninga i fjor, noe som burde sette de fleste i jaktmodus, også de som jakter uten hund.

Å velge seg en fuglehund for jakt

Det nærmer seg D-day for de fleste småviltjegere - med eller uten egen jakthund. Ved nærmere ettertanke har du kanskje selv lyst til å skaffe deg din egen jakthund. En besnærende tanke kanskje, og oppnåelig, om du først har bestemt deg. Gordonsetter, Engelsksetter, Breton, eller... Valgets kval er mange. Alvin Reiersen har hatt godt premierte fuglehunder og gir her noen råd.Ferskvannsfiske i Tromsø-området

En liten guide til å begynne med...

Her er noen konkrete tips enten selvopplevd, eller hentet fra fra "pålitelige" hold. Dette er ingen fullstendig guide for alle ferskvanns-fiskemuligheter i området rundt Tromsø, men en liten start for de som stiller med blanke ark.


Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net