Page logo
Message boardWeatherAbout usContact us
Home
Hunting
Fishing
In the dept
Jakthund
Equipment
Outdoor
Skiing
Picture gallery
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk

Liten gutt - stor fisk

Erfaring og kunnskap er som regel en av forklaringene på hvem som har fiskelykke og hvem som ikke har. Med storrøya er det ofte annerledes. Sivert på 5 år dro storrøya da alle andre hadde gitt opp.

Røye og Abu Refleks

Godvannet skuffet ikke i år heller. Men det var ikke den mest erfarne som skulle klare å lure storrøya i år. Sivert hadde klokketro på sin 7-grams Abu Refleks som hadde gitt uttelling for storebror Truls året før. Storebror hadde imidlertid tenkt som mange andre gjør når de skal lure de største; nemlig større spinner - større fisk. Det var storrøya i Godvannet slett ikke enig i. Den ville ikke ha Truls sin 12-grams Abu Refleks, om enn hvor mye han prøvde.

Nybegynnerflaks

Sivert som tross sin unge alder har fått inn svingen på sin haspelstang stod utrettelig på samme sted og kastet. Som nybegynnere flest, ble ikke mange av kastene like, hverken på utkast eller innsveiving. Etter mange kast hadde de fleste gitt opp troen på at dagen og forholdene var de rette, og tatt fram kaffekoppen. Sivert derimot fortsatte å kaste. Det er iallefall god øving tenkte vi andre. De som øver setter seg ofte fast i bunnen. Så da Sivert ropte om fast fisk, var det flere som tenkte at dette nok var et solid bunnapp. Etter litt kamp på egenhånd for å berge spinneren uten å få inn så mye som en centimeter, så måtte far trø til med hjelp. Da bunnen plutselig ga liv i stanga, ble det endelig fart i far. Men Sivert ville helst klare dette selv, så far fikk bare trø til litt innimellom. Og hvilken glede da Sivert med med alle sine krefter fikk løftet opp storrøya på land så det knaket langt ned i håndtaket. Godvannet hadde gitt litt av seg selv i år også.


Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net