Page logo
Message boardWeatherAbout usContact us
Home
Hunting
Fishing
In the dept
Jakthund
Equipment
Outdoor
Skiing
Picture gallery
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk

Sammenleggbar kano - Ally 16,5DR

Etter å ha vurdert hva vi ville bruke kanoen til, falt vi ned på en Ally fra Bergans. Det har vi ikke angret på hittil, selv om kanoen har fått en del juling i snart 10 somre.

Vårt formål med å ha en kano var at den skulle kunne ha gode egenskaper i elv, være lett å bære, sammenleggbar og også ha brukbare egenskaper på flatt vann. Ally 16,5DR (Down River) utgaven tilfredsstilte alle våre krav. Vi har nå brukt kanoen på minst en ukes ekspedisjon hver sommer, pluss mange helgeturer der vi har prøvd "båten" gjennom forskjellige forhold. Fordelene med kanoen starter allerede lenge før vi drar på tur - den tar svært liten lagringsplass! Det er noe for oss med små kjellerboder. Etter å ha fått litt øvelse i sette opp den sammenleggbare kanoen et par ganger, så tar det ikke mer enn 15 minutter før du er på vannet.
Når vi har fått kanoen på vannet så kjennes den meget stabil ut, særlig når man får litt last i bunnen. Vi har ingen problem med å fiske og med litt trening lar det seg kaste med fluestang fra kanoen også. Kanoen smyger seg liksom gjennom vannet; særlig bølger på elva går meget greit. Ikke stikker den dypt heller, så det behøver ikke være store elva før den glir greit igjennom. Og skulle man være uheldig å treffe en knivsegg, så er det ingen krise. Gjennom snart 10 somre har vi ikke hatt noen alvorlige havari. En del rifter har det blitt, men disse lar seg fikse enkelt og greit på stedet med "ekspedisjonssettet" som følger med.
Ally har sikkert bedre alternative utgaver på flatt vann, det tviler vi ikke på. Vi har prøvd 18 fots utgaven også. Den er litt mer retningsstabil, og man kan laste både familie, svigermor og utstyr og proviant for å dra på picnik i flere dager, uten at båten føles liten. I de senere årene har Ally også kommet med en ny serie med modeller som er bedre tilpasset flatt vann. Ulempen med de nye modellene er at de er røde!

I de senere årene er det kommet alternative kanoer som er oppblåsbare. De er nok enda mindre retningsstabile, men flyter lett på vannet og er derfor godt egnet i elv.

Hva "Alt om Fiske" nr. 1-2000 sier om Ally: "En bra kano som absolutt kan anbefales til lange fiskeferder. Dette er sikkert den eneste som kan sendes hvor som helst i landet som norgespakke for 100 kroner.
+ Lett å transportere.
+ Tåler røffe turer."

Det kan vi skrive under på!
  application/octet-streamBergans er leverandør av Ally


Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net