Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Pia- fra valp til voksen

Artikkelserie om Gordonsetteren Pia - Del 1

Sotabotn's Pia er en Gordon Setter, født 31. mai 2002. I denne artikkelserien har jeg tenkt til å beskrive Pias utvikling fra vi fikk henne i hus og fram til hun har opplevd sin andre seriøse jaktsesong. Med seriøs jaktsesong mener jeg jakt hvor det blir stilt krav til henne som fuglehund. I skrivende stund er Pia snaue 8 måneder og har allerede opplevd litt av hvert.

Damer og duer på Hjerkinn

Av Heidi Moen (Foto: Heidi Moen)

Vi var syv jenter fra Asker jeger- og fiskerforbund, damegruppa som satte kursen mot Hjerkinn fredag 9. august 2002. Med oss hadde vi våre håpefulle firbeinte som vi nå håpet å få ordentlig skikk på før jakta. Helga var satt av til trening av fuglehund hos Elin Vittusen.

Rypejakt med hund

- en minnerik dag i fjellet

De fleste er godt i gang med forberedelsene for høstjakta igjen. Gjennomgang av utstyr, oppfriskning av skyteferdigheter og trening av hund er i rute. Nå er det snart bare å vente på den store dagen. Her er Alvin Reiersens historie fra jaktåpninga i fjor, noe som burde sette de fleste i jaktmodus, også de som jakter uten hund.

Å velge seg en fuglehund for jakt

Det nærmer seg D-day for de fleste småviltjegere - med eller uten egen jakthund. Ved nærmere ettertanke har du kanskje selv lyst til å skaffe deg din egen jakthund. En besnærende tanke kanskje, og oppnåelig, om du først har bestemt deg. Gordonsetter, Engelsksetter, Breton, eller... Valgets kval er mange. Alvin Reiersen har hatt godt premierte fuglehunder og gir her noen råd.


Sånn skal en Gordonsetter se ut!

Og han hete Bendik og e her omkring et år.

Trym - en Kleiner Münsterländer

Trym er en Kleiner Münsterländer på tre og et halvt år. Til hverdags er han securitas vakt i en 2-roms leilighet på Borgen i Asker, men i helgene er det som regel ut på tur i skog og fjell.


Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net