Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Vinterjakt i alpine strøk

Lyngen i Nord-Troms

Dagene begynner å bli korte, men det er fortsatt mulighet for å ordne med rypemiddag til jul. Mange steder er lillejulaften siste jaktdag for sesongen.

Reinsdyrjakt på Grønland

Leserbrev

Reinsdyrjakt er for de fleste av oss nord for Dovre en ukjent jaktform. Bent Olesen har bodd på Grønland i 24 år, og har sendt et leserbrev på dansk fra reinsdyrjakta i Godthåbs-fjorden på Grønland. For norske reinsdyrjegere er dette en beretning med en både uvant jaktform og et uvanlig resultat...

Damer og duer på Hjerkinn

Av Heidi Moen (Foto: Heidi Moen)

Vi var syv jenter fra Asker jeger- og fiskerforbund, damegruppa som satte kursen mot Hjerkinn fredag 9. august 2002. Med oss hadde vi våre håpefulle firbeinte som vi nå håpet å få ordentlig skikk på før jakta. Helga var satt av til trening av fuglehund hos Elin Vittusen.

Retten til å jakte og fiske i Finnmark

- en allemannsrett eller kun for enkelte utvalgte ?

Den norske stat forvalter fremdeles 96 % av grunnen i vårt nordligste og kanskje mest attraktive fylke for jegere og fiskere. Den samiske befolkningens kamp om egen selvråderett, kan om kort tid gjøre at allmenningens tilgang til å jakte og fiske på statens grunn, ikke er forbeholdt alle norske statsborgere.

Drømmehytte for jakt og fiske?

Kvænangsbotn i Nord-Troms

Kvænangen Jeger- og Fiskeforening (KJFF) har en meget pen foreningshytte i Kvænangsbotn i Nord-Troms. Hytta er er et glimrende utgangspunkt for både jakt, fiske og bærplukking, men den er forholdsvis lite brukt. Foreningen ønsker at hytta skal brukes, og leier den derfor ut til både medlemmer og ikke- medlemmer.

Ryperapport

Dårlig på kysten i Troms

Etter vel ei uke av jakta meldes det at det er generelt dårlig med ryper på kysten og øyene i Troms. I Finnmark har det derimot vært godt med ryper, særlig på innlandet. Fra innlandet i Troms er rapportene delte, noe som kan skyldes det litt ublide været den første jaktuka med mye tåke, vind og regn.

Rypejakt med hund

- en minnerik dag i fjellet

De fleste er godt i gang med forberedelsene for høstjakta igjen. Gjennomgang av utstyr, oppfriskning av skyteferdigheter og trening av hund er i rute. Nå er det snart bare å vente på den store dagen. Her er Alvin Reiersens historie fra jaktåpninga i fjor, noe som burde sette de fleste i jaktmodus, også de som jakter uten hund.

Å velge seg en fuglehund for jakt

Det nærmer seg D-day for de fleste småviltjegere - med eller uten egen jakthund. Ved nærmere ettertanke har du kanskje selv lyst til å skaffe deg din egen jakthund. En besnærende tanke kanskje, og oppnåelig, om du først har bestemt deg. Gordonsetter, Engelsksetter, Breton, eller... Valgets kval er mange. Alvin Reiersen har hatt godt premierte fuglehunder og gir her noen råd.


Vinterjakt med ryper i dokk

Simavika på Ringvassøy

Hvilke problemstillinger står man overfor når man har tenkt seg på vinterjakt dagen etter et kraftig snøfall? Den første er ganske så opplagt. Det blir fryktelig tungt å gå. For de minst iherdige er dette i seg selv nok til å fortsatt holde senga når andre for lengst har spent på seg skiene og ladet børsa.

Orrhane i snøvær

Kåfjord i Nord-Troms

Kombinasjonen med snø og fortsatt lauv på trærne er sjelden. I jaktsammenheng kan det gjøre susen. Sporsnø, samtidig som orrfugelen ikke er så fryktelig skjær. Det ga resultater.

Rypejakt i ny septembersnø

Ringvassøy

Det er ikke hvert år snøen laver ned i lavlandet allerede i midten av september. Snøen gjorde det vanskelig og tungt å ta seg fram i høyden, men ga fin sporsnø. Se hva det hadde å si for resultatet.

Sånn skal en Gordonsetter se ut!

Og han hete Bendik og e her omkring et år.

Vinterjakt

Ringvassøya I Troms

Mars måned betyr avslutning av årets rypejaktsesong, iallefall for oss som holder til nord for Tysfjord.

Rype i fjæresteinene

På de ytterste øyene i Troms starer fjellterrenget allerede i fjæresteinene.

Høstjakt i Kvænangen

Kvænangen er kjent stort sett bare forde innvidde i jakt og fiskekretser.

Høstjakt i Børgefjell

Børgefjell er for de fleste kjent som et av Norges beste jakt og fiskeområder. Vi prøvde oss på høstjakta første jakthelga.

Trym - en Kleiner Münsterländer

Trym er en Kleiner Münsterländer på tre og et halvt år. Til hverdags er han securitas vakt i en 2-roms leilighet på Borgen i Asker, men i helgene er det som regel ut på tur i skog og fjell.

Velkommen, til oss

- du villmarkens sønn!

Har du hatt fast fisk? Eller kjent hjertet dunke i det
steggen går ut?? Da er dette siden for deg!!

Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net