Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Stort besøk i Burfjord!

Fluebinderkveld med Staffan Lindstrøm

Staffan Lindstrøm, en av Europas mest kjente fluebinderne, hadde i vinter et kurs i fluebinding for et knippe ivrige deltakere i Burfjord i Kvænangen. Lindstrøm er en av de fremste i verden på utvikling av bindeteknikker, produkter og fluemønstre. Hans besøk i Burfjord kan vel sammenlignes med at Solskjær skulle dukke opp på småguttenes fotballtrening!

Smart og artig fiskemater!

Fisk på hvert kast...?

Tenk deg en innretning som nærmest garanterer at det er fisk i nærheten hele tiden. Man skulle tro at noe slikt ikke er mulig i praksis, men dette er absolutt verdt et forsøk. Noe for deg som bruker det meste av tiden til å lokalisere fisken...?

Hvordan lage en fiskeruse!

Bidra til kultivering av eget fiskevann

Stadig flere fiskevann preges av en overbefolket fiskebestand. Dette er først og fremst typisk for røye. Det er flere metoder som kan benyttes for å forsøke å få tilbake den fine bestand som en gang var i vannet.
En av disse metodene er ruse, en innretning som er enkel å lage.

Leopardørreten fra Dividalen

Dividalen i Indre-Troms

De fleste sportsfiskere har sikker observert at to ørreter ofte kan være ganske så forskjellige med hensyn til farge og prikkmønster. For to år siden fikk jeg en ganske så uvanlig ørret som hadde mønster og prikker under absolutt hele buken, noe som ga opphav til tilnavnet "Leopardørreten fra Dividalen".

Gresshoppefiske - nytt reisebrev

Loganburn Reservoire på New Zealand

Under mitt tre måneder lange opphold på New Zealand denne vinteren var ”gresshoppefiske” et av de store høydepunktene. Gresshoppene, eller ”cicada’s” som de kalles på lokalspråket, finnes mer eller mindre over alt.

Godvannet

- hvorfor er dette et så fantastisk fiskevann?

Vannet er tidligere omtalt i fra flere turer, med til dels stor røye som resultat. Mellom disse turene ligger det også mange resultatløse turer. Vannets underfundige opptreden reiser mange spørsmål; Hvordan klarer røya å bli så stor og feit her i det lille vannet? Og hvorfor er det så vanskelig å få fisken til å ta?

Sjørøya

En flott sportsfisk og en delikatesse

"Salvelinus alpinus" er et ukjent navn for de fleste. Sier vi SJØRØYE som er det norske navnet på arten, får du kanskje ulike assosiasjoner. Noen av oss ser lengselsfullt ut i høstmørket, og minnes fisketurer da sjørøya ga oss uforglemmelige fiskeopplevelser. For sjørøya er en skikkelig fighter. Andre tenker umiddelbart på en sann delikatesse. Enten tilberedt på turkjøkkenet, eller som gourmetrett smaker fisken fortreffelig.

K-faktor

Lengde og vekt



Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net