Page logo
ForumVær og vindOm ossKontakt oss
Hjem
Jakt
Fiske
Under overflata
Jakthund
Utstyrsguiden
Turer
Ski
Bildegalleri
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Med fiskestang i røyeland langs finskegrensen

Gjennom Njallaavzi og over Halti

Njallaavzi er et navn som kan få fram tårer i øynene på enkelte som har opplevd en fin sommerdag her. Halti er kjent som Finlands høyeste fjelltopp på 1328 moh. Og kontrasten er stor.

Villmarkens bildegalleri

Vi har nå gjort tilgjengelig deler av vårt bildearkiv for våre lesere. Vi håper disse bildene kan være til inspirasjon når man sitter foran PC-skjermen og det er langt til nærmeste villmark... ;) Har du gode bilder du ønsker publisert, ta kontakt med oss! Vi er særlig interessert i bilder fra villmarken i Østlandsområdet.

Seiltur "live"

S/B Sjøblomsten

På dette nettstedet vil du kunne følge med på et seilas som går fra Oslo til Tromsø. Skipper på båten er Jan Elvenes, med seg har han et hardbarket mannskap. Følg med i Loggboken for å se utviklingen på turen. Det vil også bli lagt ut bilder fortløpende, og et "live" web kamera vil overføre "live" bilder.

Breklatring på Engabreen

Svartisen i Nordland

Engabreen er en av de mer tilgjengelige delene av Svartisen. Med sine omgivelser er den et fantastisk skue. For klatreinteresserte er den dessverre en "forbuden frukt" siden breen de siste årene har trukket seg nedover mot Engabrevatnet og sannsynligheten for kalving og sprekkdannelser er overhengende. Se våre bilder fra en klatretur på isen mens den fortsatt var trygg.

Tålmodighet lønner seg!

På storørretjakt i et av Karasjokkas sidevassdrag

Som fluefisker har nok de fleste av oss til tider opplevd at fisken rett og slett ikke vil ta. Samme hva man prøver av fluer, metoder og andre lure ting. Ekstra frustrerende er det når kompisen står ved siden av deg med eksakt samme flue, samme fortom, kaster like langt som deg, men allikevel drar den ene pene fisken etter den andre. Og ikke hvilken som helst fisker heller - ørreter i 2 kilosklassen!

I myggas rike

Med fiskestang gjennom øvre Reisadalen

På kalde vinterkvelder over kartbordet glemmer innbitte fiskeentusiaster mygga som beit i fjor. Så også med oss da vi finkjemmet kartbladene mellom Kautokeino og Reisa på jakt etter potensielle uberørte storørretvann. Turen vi la ut på ble litt mer strabasiøs enn vi hadde planlagt. Og vi fikk en skikkelig påminnelse om at i dette området så finnes det en hersker - eller rettere sagt millioner av dem.

En padletur gjennom tre land

Guollas til Karesuando

På sykkel i veiløst land

Katterat til Sjomen

Narvikfjellene er kjent for spektakulære skimuligheter. Men hva gjør man i påvente av at snøen skal komme... sykler i fjellet.

7 kilosrøyer i samme kulp på samme flue

Kvænangen til Kautokeino i kano

Kanopadling kan være et slit. Iallfall når ruta på kartet ikke følger samme retning som vassdragene. Med storrøya i tankene glemmes slitet ofte under planleggingen. Men - vi fikk lønn for strevet!

Karasjohka - en fiske- og padleopplevelse

De fleste som er interessert i fisking og padling har sikkert vurdert Karasjokka som mål. Vi fikk tips om stor ørret og en fin padleopplevelse og bestemte oss for å ta turen. Vi ville ikke slite oss ut før turen virkelig begynte, og valgte å fly inn på vidda.

Mollisfoss i Reisadalen

Reisaelva med sine kilder inne ved finskegrensen, over 8 mil fra havet renner gjennom en flere mil lang canyon der flere sideelver kommer til. Vel to mil oppover langs elva forbi veiens ende ligger Mollisfoss med sine 269 meter fall - en av de høyeste i Nord-Europa.

Sammenleggbar kano - Ally 16,5DR

Etter å ha vurdert hva vi ville bruke kanoen til, falt vi ned på en Ally fra Bergans. Det har vi ikke angret på hittil, selv om kanoen har fått en del juling i snart 10 somre.

Bartek

Nord-Sveriges utilgjengelige villmark huser et utall av fortreffelige ørretvassdrag. Bartek er et av dem. Har man en gang opplevd vassdraget fra sin bedre side, har man noe å drømme om på lange vinterdager!

Finnmarksvidda

- et eldorado for ørretfiske

Article imageFinnmarksvidda er for de fleste fiskere kjent for mange gode fiskevann. Det som også hører med til historien er mygg, mygg og mere mygg.

Isfiske på viddene i Kvænangen

Været er en viktig faktor å ta med i betraktningen,
særlig når man planlegger skitur innover viddene i Kvænangen vinterstid. Her er
ikke mye å søke ly bak om det skulle blåse opp.

Nyhetsbrev fra Villmarken.net
Meld deg på og abonnér på vårt månedlige nyhetsbrev.
E-post:

Copyright - 20(c)02 - Villmarken.net